De Vlasakkerloop in Amersfoort bestaat in 2016 drie jaar. Het is een cross achtige loop door natuurgebied de Vlasakkers aan de grens van Amersfoort. Het is een kleinschalige loop welke in 2016 zo'n 700 deelnemers op alle afstanden telde. De vlasakkerloop vindt jaarlijks op een zondag in de herfst van oktober/november plaats. De organisatie is in handen van AV Triathlon en kent de start en finish dan ook nabij hun clubhuis. De parcoursen gaan via een korte verharde weg, het bos in richting de Vlasakkers. De 5 en 10 km blijven bij het recreatiegebied Birkhoven en eigenlijk komt alleen de 10 Engelse Mijl echt op de Vlasakkers. Het is een vrij bochtig parcours met een crosskarakter waarbij regen en modder, een belangrijke rol speelt. In het herfstdecor is het een mooi aangezicht om aan deel te nemen. Naast de prestatielopen zijn er ook een Kidsrun en kan er mee worden gedaan aan een wandeltocht.

Raceverslag lees je hier: (volgt nog)

Verdere informatie en toelichting vind je hieronder.
Jaar: 
2016
Deelgenomen afstand: 
5 km
Type: Onverhard / semi cross
Starttijd: 10:30 uur

Legenda aantal sterren:

  1. Slecht, dit moet echt veranderen
  2. Matig, verbeterpunt
  3. Voldoende
  4. Goed
  5. Helemaal top

 Afstanden:   

De Vlasakkerloop biedt een breed scala aan afstanden aan. Er kan 11 of 18 km worden gewandeld, er is een Kidsrun en verder kan er worden gestreden op de 5, 10 of 16.1 km.

Bereikbaarheid:   

AV Triathlon ligt aan de rand van Amersfoort. Met de auto en fiets sowieso goed bereikbaar en makkelijk te vinden op Sportpark Birkhoven. Vanaf het station is het nog wel een stuk met de bus, of je kunt 30 minuten lopen.

Drukte:  ✮

Met 700 deelnemers over alle afstanden is het klein tot gemiddeld qua grootte van het evenement. De parcoursen bieden voldoende ruimte voor iedereen, al is het verstandig je plekje al nauwkeurig te kiezen in het startvak vanwege smalle bospaden.

Faciliteiten algemeen:   

De Vlasakkerloop maakt gebruik van het eigen clubhuis van AV Triathlon en nog een extra, grote partytent buiten. Dit geheel zorgt voor meer dan voldoende kleedruimte en iedereen kan indien nodig droog en warm binnen staan. Er is geen tassenbewaking en er zijn geen kluisjes beschikbaar. Verder biedt de sportkantine alle basis behoefte voor de deelnemer en het publiek.

Herinnering:    

De Vlasakkerloop heeft een mooie, unieke medaille die voor elke afstand gelijk is. Op het lint staat de editie en de datum gedrukt.

Inschrijftarief:   

Inschrijfgeld in de voorinschrijving voor de 5 km was € 8,00. Een normale prijs als je kijkt naar de omvang en de geboden faciliteiten.

Inschrijving:    

De Vlasakkerloop biedt de mogelijkheid tot voor- en na-inschrijven. Na-inschrijven is zoals gebruikelijk iets duurder. Het ophalen van de startnummers is zeer goed geregeld. De na-inschrijving kent meer drukte vanwege het langere proces.

Parcours:  

De parcoursen doen in deze tijd van het jaar prachtig aan. Vanaf een grasveld ren je gelijk het bos is. Het parcours is bochtig en zeker op de 5 km aardig wat draaien en keren. Toch past dit bij het karakter van de loop en geeft het een cross achtig imago. Het parcours is dan ook pittig te noemen met stukken mul zand, scherpe bochten en kleine hoogteverschillen. Als het meer heeft geregend, wordt het aanzienlijk zwaarder. Echter doet alleen de hoofdafstand van 10 EM de naam Vlasakkerloop eer aan, door als enige afstand ook daadwerkelijk over de Vlasakkers te lopen.

Parcours nauwkeurigheid:  

De afstanden zijn niet gecertificeerd en ook niet nagemeten. De eigen GPS meting is ook weinig betrouwbaar gezien de korte bochtjes en alle bomen. De werkelijke afstanden kunnen tot een paar honderd meter afwijken. Dit zou eens handmatig kunnen worden nagemeten voor meer nauwkeurigheid.

Parkeren:  

De omgeving biedt voldoende gratis parkeergelegenheid. Je kunt gratis parkeren op een nabij gelegen parkeerterrein welke voldoende plaats biedt. Voor fietsers is een stalling ingericht.

Toiletten:  

Vanuit het clubhuis is er redelijk wat toiletvoorziening. Er zijn deze dag geen extra, mobiele toiletten ingezet.

Tijdsregistratie:  

De Vlasakkerloop maakt gebruik van het Chronotag systeem van Racetimer. Een betrouwbaar systeem in het startnummer verwerkt welke zowel bruto als netto tijden registreert. 

Uitslagen en categorieën:  ✮  

De uitslagen staan per direct online en worden LIVE aangevuld op de eigen website van de Vlasakkerloop en op Racetimereurope.nl. Later verschijnen de definitieve uitslagen ook op uitslagen.nl.
De Vlasakkerloop onderscheidt alleen resultaten naar geslacht.

Verzorging onderweg: ✮  

Voor het wandelen en de 10 Engelse Mijl is onderweg een drankpost ingericht. De overige afstanden ontvangen alleen water bij de finish. Voor aanvulling van koolhydraten dien je zelf te zorgen.
De 10 km komt hier wellicht net wat te kort, zeker gezien de zwaarte van het parcours.

Website: ✮ 

Prima website. Uitgebreide informatie inzichtelijk en makkelijk vindbaar.


 

 

Totale prijs-/kwaliteit verhouding:

Al met al een redelijk complete loop die voor de beginner tot gevorderde loper prima mogelijkheden biedt. Het parcours is uitdagend en mooi om te lopen in de herfst. De basisfaciliteiten zijn geregeld al kunnen er wat puntjes op de i worden gezet met wat extra toiletten en een extra verzorgingspost voor de 10 km. De afwijkende afstanden worden gecompenseerd door het crossachtige karakter, waar incourante afstanden veel voorkomen. Een groot pluspunt is de snelle, LIVE uitslagverwerking en de mooie medaille. De grootte en drukte is behapbaar en de tarieven zijn normaal in verhouding tot de organisatie en faciliteiten. De eindbeoordeling is daarom:

4.2 / 5  

 

 

 Vlasakkerloop 5 km parcours

Parcours afstandmeten.nl 5 km
Parcours afstandmeten.nl 10 km
Parcours afstandmeten.nl 16,1 km

 

Vlasakkerloop website

Facebook website

Twitter website

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments  

0 #61 UpdattKip 2022-11-16 16:09
cialis online ordering 2007; 22 5 434 42
Quote
0 #60 oapewozopasux 2022-09-24 22:34
http://slkjfdf.net/ - Eguere Igagew amg.ruah.matthijshorlings.nl.rnx.fy http://slkjfdf.net/
Quote
0 #59 ocidajuqe 2022-09-24 22:22
http://slkjfdf.net/ - Egelexq Olinox fyk.udri.matthijshorlings.nl.hwx.sw http://slkjfdf.net/
Quote
0 #58 enibehanodiz 2022-09-24 22:20
http://slkjfdf.net/ - Esesef Ikotesow psg.awfq.matthijshorlings.nl.sva.br http://slkjfdf.net/
Quote
0 #57 upohflihevi 2022-09-24 21:38
http://slkjfdf.net/ - Ujuyiihoz Umwiipel oot.matv.matthijshorlings.nl.dcs.xe http://slkjfdf.net/
Quote
0 #56 etifojanoco 2022-09-24 15:41
http://slkjfdf.net/ - Usexolut Enucow gwb.rluh.matthijshorlings.nl.ems.aj http://slkjfdf.net/
Quote
0 #55 ucunohijitih 2022-09-24 15:16
http://slkjfdf.net/ - Olazed Lazufur luc.lsqj.matthijshorlings.nl.mup.ix http://slkjfdf.net/
Quote
0 #54 unnavac 2022-09-24 11:43
http://slkjfdf.net/ - Elaseluva Uyesahob ils.eutm.matthijshorlings.nl.esh.yp http://slkjfdf.net/
Quote
0 #53 eyoavuqaje 2022-09-24 11:35
http://slkjfdf.net/ - Abihvotuj Uwacuya pqg.swsz.matthijshorlings.nl.jqa.kf http://slkjfdf.net/
Quote
0 #52 imhamak 2022-09-24 11:20
http://slkjfdf.net/ - Axegihu Oufinati rav.jjwk.matthijshorlings.nl.bak.fi http://slkjfdf.net/
Quote

Add comment


Security code
Refresh