02-01-2017

Inmiddels is het 2 januari. En terugkijkend heeft 2016 op het gebied van hardlopen en wat fietsen, weer prachtige resultaten geleverd. PR's, nieuwe ervaringen, een parcoursrecord en gewoon een heel voldaan gevoel. Ik heb nu al zin om weer te knallen in 2017. Hier lees je daarom nog even alle high lights per maand.

Januari

In januari is er eigenlijk altijd direct een mooie uitdaging. Egmond, en sinds 2015 doe ik dan zowel de strandrace op de mountainbike, als ook de halve marathon. De omstandigheden waren bizar. Het parcours voor de 10,5 km was omgedraaid, vanwege het smalle strand en de harde wind vanuit het zuid westen. Zelfs de Kenianen kwamen de eerste 7 km niet boven de 15 km/u uit. Het werd anderhalf uur knokken. Met een eindtijd van 1:32:26 was ik gematigd tevreden. Het succes zat hem dat weekend dan ook in het fietsen. Voor het eerst reed ik dit jaar met een 29er i.p.v. een 26 inch mountainbike. En dat scheelt echt enorm in het rendement. Daarbij was dit jaar wind mee op de terugweg en het strand goed hard. Het bracht mij een tijd van 1:23:30, een verbetering van maar liefst 40 minuten t.o.v. een jaar eerder. 

Februari

In februari vond er weer iets fiets gerelateerd plaats. Met de mountainbike vorm die ik nog had van Egmond, stond ik een maand later aan de start van mijn eerste cross Run-Bike-Run in Alphen aan den Rijn. Helaas was ik die dag flink verkouden, maar met de support van Everdien ging ik zonder te veel verwachtingen gewoon starten en heb ik echt van de ervaring genoten. In ronde één verloor ik mijn schoen nog met lopen, maar het maakte niet uit. Het fietsen ging boven verwachting goed en ik kon de pit er in houden tot de finish. Met een gunstige laatste wissel en competitiedrang kon ik zelfs in de laatste loopsessie nog een plekje opschuiven. Zeker voor herhaling vatbaar.

Maart

De 10 km van Alphen stond in maart op het programma. Ik wilde een PR lopen en onder de 37:30 lopen. Veel tempo gelopen in vijf km wedstrijden, dus nu moest het er van komen. Helaas gooide een overvol startvak roet in het eten. Ik kon niet meer tijdig opschuiven, met als gevolg de eerste 500 meter hannesen en slalommen. Ik verloor duidelijk tijd, maar ik ging alsnog alles op alles zetten. Met adrenaline door de eerste kilometers kwam ik toch goed op gang. Er stond wat wind en het miezerde, maar eigenlijk waren deze omstandigheden bijzonder goed. Uiteindelijk klokte ik 37:42 en zat ik dus alsnog niet ver van mijn PR. Balen van mijn tijd, maar ik bleek de eerste prestatieloper te zijn van de 10 km. Een mooi horloge en een flinke beker bij de uitreiking. Een zeer aangename verrassing.

April

Dit was duidelijk de maand van de snelheid richting de zomer. Zeer veel 5 km loopjes gedaan waarbij de ene beter ging dan de ander. Winst in Woubrugge was leuk na een mooie strijd met een regioconcurrent. Twee dagen later liep ik ook in Ter Aar naar de overwinning. Wat hier nog leuker was, was dat dit het eerste loopje van een regionaal circuit was. Met de volle buit besloot ik ook de andere loopjes in te plannen en zo kom je toch weer op nieuwe evenementen waar je nog niet bekend mee was. Sowieso wordt het vanaf april altijd weer erg leuk, omdat er dan ook veel avondloopjes zijn of extra themaloopjes, zoals met Koningsdag.

Mei

Deze maand had eigenlijk wel een aantal dingen die noemenswaardig zijn. Begin mei scoorde ik een leuke bos bloemen voor Moederdag, toen ik op een zeer warme voorjaarsdag de eindsprint won bij de 5,5 km Rondehoeploop in Ouderkerk aan de Amstel. Twee weken later deed ik een nieuwe PR poging op de 10 km in Leiden. Helaas strandde ik wederom, dit keer in een eindtijd van 37:38. Het ging gewoonweg niet hard genoeg in het midden van de wedstrijd. De volgende dag na Leiden vertrok ik met Everdien voor een paar dagen naar Praag. Heerlijk even weg en waren we door het huren van een fiets in aanraking gekomen met een tandem. En dat is echt fantastisch. Het is sportief, gezellig en je kunt in relatief weinig tijd echt heel veel zien. We waren zelfs zo enthousiast dat er een week later een eigen tandem thuis in de schuur stond.

Juni

Mijn verjaardagsmaand en tevens een maand die al flink warm weer kan meebrengen. Ik had wat PR pogingen gedaan op de vijf km, maar dit bleek allemaal rond de 17 hoog steken en echt een overtuigend PR op een correcte afstand zat er niet in. Voor mijn verjaardag had ik mijzelf de Garmin Vivoactive HR cadeau gedaan. Een horloge waarmee ik kan fietsen, sensoren kan koppelen, hartslag in de pols, gps en ook nog activiteiten en slaap meet. Zeer compleet en ik was er erg blij mee. Een dag na mijn verjaardag had ik mijn hoofddoel van juni gepland staan en met het nieuwe horloge stond ik aan de start van de Hart van Hollandloop in Kockengen. 5,5 km knallen voor de winst. Ik had dit mijn doel gemaakt, omdat ik tot dan toe eigenaar was van het parcoursrecord na de winst een jaar eerder op de 5,5 km. Met ook winst dit jaar en een snellere tijd kon ik mijn eigen record verbeteren en met 50 piek recordpremie naar huis gaan. Al vroeg daar aangekomen om uitgebreid warm te lopen. Uiteindelijk liep ik na de start al gauw tweede en nam ik na circa één km de koppositie over. Het was rammen en volle focus tot de finish, maar ik sleept de winst binnen en liep een handvol seconden van mijn oude record af. Het was uiteraard genoeg en ik was meer voldaan dan ooit. Het gaf een hoop vertrouwen in mijzelf en de 50 euro was een leuk extraatje.

Juli

Dit was een echte overbruggingsmaand. Er is relatief weinig te lopen. Deze maand wel zeer veel gefietst, op zowel de racefiets maar ook met de tandem. Ik won nog een dorpsloopje in Oude Wetering en ik genoot samen met Everdien van een tandemrit i.c.m. de 10 km van Noordwijk (5 km dan). Ondertussen telde wij de daagjes af tot onze vakantie in augustus.

Augustus

Vlak voor dat wij op vakantie gingen hebben we nog heerlijk gefietst bij de Veluwezoom bij Arnhem en de Posbank. In Waverveen voerde ik op de 6,6 km lopen nog mooie strijd voor de winst en won ik de korte afstand bij de Ronde van Waverveen. De conditie was prima maar nu konden we lekker gaan uitrusten. Corfu in Griekenland bracht ons een heerlijke vakantie. Met als letterlijk hoogtepunt een klim op de daar gehuurde 29er naar ruim 900 meter hoogte. Er moest een afstand van circa 21 km worden overbrugt, maar het uitzicht was fantastisch. Zo weten we vrijwel elk uitje wel weer een sportieve twist te geven.

September

Voor het eerst verbeterde ik mijn eigen Damloop tijd dit jaar niet. Gelukkig waren er in september ook successen. Zo sloot ik het in april gestarte regiocircuit af met een tweede plaats en een kleine geldprijs. De eerste plaats lukte helaas net niet door een voorval dat ik in de laatste bocht bij een eindsprint een hek miste waar ik omheen gemoeten had. Verder werd ik overtuigend 2e overall op de 10 km Sluizenloop in Nieuwegein en werd ik daarmee eerste heer senioren. De resultaten waren er dus wel. Alleen bleven de PR's nog een beetje uit.

Oktober

Het moest allemaal vanaf deze maand even over een andere boeg. ik had crossschoenen aangeschaft en ik had besloten om twee cross Run Bike Runs te doen. Om het voorval van de verloren schoen bij de duathlon in Alphen van februari te voorkomen, wilde ik dus goede schoenen. Maar ik moest ook een stuk asfalt probleemloos kunnen lopen. Een crosscountry raceschoen van Saucony bood uitkomst. Er konden spikes onder, maar de rubber nopjeszool bood eigenlijk al voldoende comfort en grip. Als opwarmer won ik de 5 km bij de Bosmarathon in Soest. Een prima generale repetitie. Een week later startte ik in Harderwijk aan een prachtige duathlon. Winst ging hem niet worden, maar ik genoot van elke meter en van mijn persoonlijke sterke race. Weinig verval en mooie strijd tot het einde. Weer een week later herhaalde ik dit zelfde truukje in Oldebroek. Het gaf een prachtige prikkel en ik merkte dat ik sterker werd en minder gevoelig was voor oneffenheden in parcoursen die mij uit het mijn ritme haalden.

November

De trainingsomvang was sinds september gestegen en de crossactiviteiten leken ook hun vruchten af te werpen. In november verkeerde ik in goede vorm. Wederom een PR poging op de 10 km strandde op 37:45. Maar de zesde plek en de goede verdeling zaaide vertrouwen. De volgende dag liep ik in een sterke race naar de derde plek bij de Laan van Meerdervoortloop in Den Haag. Een week later klokte ik onverwachts een 37:21 af waar ik tot op de dag van vandaag nog steeds niet zeker ben over de afstand van het parcours. Het was allemaal verwaarloosbaar en allen onderdeel van de voorbereiding op de Zevenheuvelenloop in Nijmegen. Ondanks flinke wind overtrof ik mijzelf met een fantastisch verdeelde race naar een vet PR van 58:23. Het smaakte naar meer.

December

Na veel PR pogingen dit jaar op de korte afstanden, slaagde ik er in november wel in op de 15 km. Daarom bood Spijkenisse het toneel voor een zelfde truukje met 6,1 km extra. Niet het snelste halve marathon parcours en ook de wind speelde een kleine rol. Maar het moest gewoon als jaarafsluiter gaan gebeuren. Uiteindelijk klokte ik, met een goede verdeelde race maar een strijd tot de finish, een prachtig PR van 1:23:04 af. De gewenste 15 km/u grens heel ruim verbroken en dit sloot eigenlijk mijn hardloopjaar fantastisch af. Het was een mooie payback van alle trainingen en een duidelijk signaal dat er nog geen einde in zicht is qua ontwikkeling.

Doelen voor 2017

Allereerst genieten met Everdien van alle sportiviteit. Ik weet nu al dat elke maand weer zijn hoogtepunten zal hebben en ik op vakantie ongetwijfeld weer een fietsuitdaging aanga. Na wederom de combinatie in Egmond, volgt in februari de halve marathon van Barcelona. Naar het voorjaar en de zomer toe wil ik mijzelf ontwikkelen op de korte afstand met als doel 17 laag op de 5 km. Na de zomer en het najaar wil ik de basissnelheid dan uitbouwen naar langere afstanden en afhankelijk van hoe het gaat ga ik dan wellicht weer eens kijken om een marathon in te plannen. Tot snel en happy new year!

De buit 2016

 

Comments  

0 #28 twinmence 2022-06-21 12:01
Fvfazc Cialis: https://newfasttadalafil.com/ Cialis Forum De Discussion Ecwwxj prix cialis et viagra Cialis buy liquid cialis Qgeiuj Rgqpcd https://newfasttadalafil.com/ - Cialis
Quote
0 #27 Acazold 2022-06-13 20:22
Cialis 5 Mg Effetti Collaterali Rnydcv buy cialis online europe: https://newfasttadalafil.com/ Propecia Generico In Farmacia Viagra Fertilita cialis 20 mg https://newfasttadalafil.com/ - Cialis Online Amoxil No Prescription
Quote
0 #26 tovaSoach 2022-06-12 02:39
Metformin Without A Prescription Syxrze buy cialis online without a prescription: https://newfasttadalafil.com/ Brmtmn generic cialis from india Xntzhf Keflex Bad Breath https://newfasttadalafil.com/ - cialis generic online Tolqxf Viagra In Portugal Kaufen
Quote
0 #25 effodeset 2022-06-08 04:39
generic cialis online: https://newfasttadalafil.com/ Ymignv cialis trail Jpcxvd generic cialis for sale Sildenafil Citrate Viagra Generic https://newfasttadalafil.com/ - Cialis
Quote
0 #24 queemomed 2022-05-23 20:01
Kigcxg generic cialis online pharmacy: https://newfasttadalafil.com/ where to buy cialis Zhmxsl venta de cialis generico en espana https://newfasttadalafil.com/ - Cialis generique du viagra
Quote
0 #23 eteflap 2022-05-21 00:09
Lvolof Examine urine sedimentthis is very important in identifying possible renal disease. online cialis pharmacy: https://newfasttadalafil.com/ Drzhrf Cialis Wczbbd mejor que viagra Ayavti https://newfasttadalafil.com/ - Cialis
Quote
0 #22 Acazold 2022-05-19 16:54
buying cialis online: https://newfasttadalafil.com/ Wzfeei Yaz Hyhcil For example if drug A gives tumor kill as a chemotherapeutic agent and drug B gives tumor kill using A and B together would give tumor kill. online cialis pharmacy https://newfasttadalafil.com/ - Cialis Plgluw
Quote
0 #21 sealiek 2022-04-15 08:39
Is this heat transfer significant in terms of the metabolic heat consumption Exercises Qqygpx Cialis: https://bestadalafil.com/ cialis y levitra genericos Cialis 10mg Posologie Goymny cheapest cialis 20mg https://bestadalafil.com/ - cialis 20mg price Fdmpxr
Quote
0 #20 uncense 2022-04-10 08:14
Pbnrji Viagra Pour Hypertension Cialis: https://bestadalafil.com/ Brpfox cialis in stock Cialis Korsakoff s psychosis irreversible Caused by thiamine deficiency Alcoholinduced amnestic disorder Mostly affects shortterm memory confabulation is common Pozmqs https://bestadalafil.com/ - cialis for sale online Wgkhoy By Viagra
Quote
0 #19 immeweday 2022-04-05 16:55
legit cialis online: https://oscialipop.com Gxqqct Cytotec 200 Microgrammes Comprime Secable Xenical Online Kaufen Ohne Rezept Oxeuyh buy cialis online without a prescription Flksmr 20 mg cialis price https://oscialipop.com - safe cialis online Dzsbya
Quote

Add comment


Security code
Refresh