17-12-2017

Ik wilde weer een beetje terugkomen in de flow van de 5 km. Het beste om dan te doen, veel 5 km's lopen. Wedstrijdritme, kort knallen en dan kwam het vanzelf. Woensdag liep ik al een baanloop als opwarmertje. Vandaag wilde ik dezelfde intensiteit pushen op de 5 km. Op zondag gingen we naar Spijkenisse. De 5 km als onderdeel van de Spark Marathon. Voor Everdien gold hetzelfde plan. Mijn doel was om onder de 18 minuten te lopen. 

Ik stond mooi vooraan en met de eerste twee rondes op de baan kon ik direct lekker tempo lopen. Het startschot klonk en ik was prima weg. Er werd hard gelopen, en op mijn tempo liep ik ook goed door. De eerste km ging in 3:25! Erg hard voor mijn doen en een openingskm die ik al lang niet had gelopen. Maar ja, op basis van de 3 km baanloop met een gemiddelde van exact 3:30 was deze 3:25 een logische opening.

Km twee stond slechts in zwak perspectief, wind en een dijkje op zorgde voor 3:40. Redelijk veel verval dus, nu moest ik hardheid gaan training. Daar kwam ik tenslotte voor. Ik haalde de loper voor mij in en al snel was ik het parkje door en mocht ik de terugweg starten. Ik passeerde het 3 km bordje en zat nu in een goede flow. Ik haalde wederom een loper in die direct aanhaakte. Gezien zijn hoge ademhaling hield hij het nog verrassend lang vol, maar wederom het dijkje op moest hij toch lossen en liep ik ineens hard bij hem weg. Voor mij was niemand te bekennen en ik voelde dat de benen aardig volliepen.

Ik lanceerde mij weer van het dijkje af en probeerde dit tempo vast te houden. Knallen, knallen, knallen! Al snel kwam de baan in zicht en eenmaal op de baan kon ik zowaar nog een goede pasverlenging plaatsen. Ik zag de klok in de 17 tikken en zette een laatste keer aan. Riant onder de 18 minuten klokte ik definitief af in 17:48. Heerlijk!

 

Een 6e plek was niet heel boeiend, maar vooral de tijd, het vertrouwen en ritme waren erg goed en smaakte naar meer.

Startnummer 180